Hvordan skal man købe borddug til en restaurant?

Når du køber en borddug til en restaurant, er der mange ting der skal tages i betragtning. Nedenfor er en liste over de ting vi mener er de vigtigste når det gælder køb af duge:

1) kompatibiliteten mellem borddugens design og restaurantens overordnede design

2) forskellige borddug materialer og detaljer om deres vedligeholdelse

3) pris på duge

4) valget af dimensionerne på dugene.

Det vigtigste er stadig restaurantens overordnede design og borddugens kompatibilitet med den. Stoffet er tilgængeligt i mange forskellige materialer og designs, og ingen sælger alene kan tilbyde alle disse forskellige muligheder. Forhandlerne er normalt fokuseret på visse materialer og udbyder efter deres eget valg. Hvis der ikke findes et passende stof til restauranten i en bestemt leverandørs produktsortiment, bør restauranten også kontrollere andre leverandørers produktområder. Da restaurantens borde og bordduge er de mest iøjnefaldende på restauranten, derfor er designet og farverne på dugen meget vigtig.

Når du køber en borddug, er det meget vigtigt at tage hensyn til den efterfølgende vedligeholdelse i de efterfølgende år. Vedligeholdelse af duge er et meget vigtigt at tænke på – dugene på restauranter skal ofte skiftes efter hver gæst, derfor skal de ofte vaskes. Vedligeholdelse af en borddug med et meget fascinerende design kan være meget vanskeligt - for eksempel kan det være vanskeligt at vaske eller tørre dugen eller rette den til. Sælgernes tidligere erfaring med et specifikt materiale er meget vigtigt. Hvis man skulle købe duge fra en uprofessionel sælger, er der chance for at dugen ikke holder mange år frem, og skal udskiftes tidligt. I vores mange års erfaring på dette område har vi gentagne gange set en situation, hvor en restaurant køber duge med et smukt design, men som i virkeligheden ikke er egnet til daglig brug og vask i vaskerier. Disse duge er enten ikke egnede til daglig vask, er vanskelige at vedligeholde, eller deres udseende slides hurtigt.

Pulmalaud

Når du køber duge er det sikrest at få en prøve fra leverandøren og derefter få det vasket. Det ville også være klogt at vaske borddugen mindst 5 gange, da dugen først skrumper derefter. Når det gælder store duge, er det rimeligt at vaske dem flere gange, f.eks. 20 eller 30 gange for at få et bedre indtryk af, hvordan dugen ændrer sig ved langvarig brug. Det ville helt klart være klogt at bede om nogle tilbagemeldinger fra et vaskeri eller de som står for vasken, om borddugen, fordi de skal vedligeholde dem i de følgende flere år.

Der er også duge, der har prioriteret vedligeholdelse højest. For eksempel tilbyder vi i vores produktsortiment teflonbelagte bordklude, som ikke behøver at vaskes efter enhver brug. Teflon er et produkt, der er fremstillet af DuPont-firmaet, som forhindrer, at dugen bliver farvet og udtværet. Alt hvad der kræves for at rengøre dugen, er en fugtig klud. Disse typer duge kræver ikke hvidvask, hvilket ofte sparer tid og penge på vaskeomkostningerne. Samtidig er teflonbelagte bordklude dyrere, hvilket gør den oprindelige købspris højere.

Bordklude er lavet af 100% bomuld til 100% polyester og i alle slags bomuld-polyester-kombinationer. En tommelfingerregel, når du vælger bordkludens materiale, er, at bomuld er vanskeligere at vedligeholde end polyester. Bomuld absorberer lettere væsker; derfor er det vanskeligere at få pletter ud af materialet i bomulds-duge. På den anden side absorberer polyester ikke væsker så meget, og disse duge er også lettere at vaske. Bomuldsklude af bomuld er også vanskeligere at stryge, da de let rynker. På den anden side rynker polyester-duge ikke så let, og det er derfor lettere at udglatte en polyester-dug. Da en smuk, glat og ren dug er meget vigtig på en restaurant, er det meget vigtigt at have i mente når du køber en dug.

Samtidig er bomuld et mere naturligt materiale, og derfor giver en bomuldsdug der er placeret på restaurantens bord, et mere naturligt indtryk. En bomuldsbordsdug føles også bedre mod huden. Disse detaljer er selvfølgelig en smagssag, men alligevel ønsker mange restauranter 100% bomuldsduge, af disse grunde.

Når det drejer sig om holdbarheden, er der ikke meget forskel mellem bomuld og polyester. Med hensyn til holdbarhed er materialets samlede kvalitet, og den efterfølgende vedligeholdelse af dugen mere vigtigt.

Pulmalaud

Vi anbefaler bestemt restauranter at købe 100% bomuldsservietter, fordi formålet med en serviet er at absorbere væsker, og bomuld er bedre til det. Når du tørrer ansigtet af med en bomuldsserviet der er 100% bomuld, føles det pænere og mere naturligt end et kunstigt materiale.

Prisen på en dug er naturligvis en meget vigtig faktor. Priserne på duge er meget forskellige, og det er muligt at købe meget billige praktiske duge, såvel som meget dyre duge med et specielt design. Hver restaurant skal tage sin egen beslutning baseret på dens ønsker og behov, men man skal huske på de aspekter, der er fremhævet i vores artikel. F.eks. kan vedligeholdelse af meget dyre specielle duge senere vise sig at være vanskelig. Derudover, når man køber meget ekspansive duge, kan der nemt opstå en konflikt mellem restauranten og vaskeriet, for hvis en dug går tabt eller rives op, vil udgifterne til at anskaffe en ny dug være meget høje og restauranten og vaskeri kan ikke nødvendigvis hvem der er skyld i et bestemt tilfælde. Når det drejer sig om billige duge, er der ikke noget sådant - den billige duge kan let købes tilbage.

Vi har også bemærket, at når en restaurant køber meget dyre duge, ønsker de at bruge nævnte borde duge så længe som muligt, fordi det er meget dyrt at købe nye. Men hvis dugens brugstid fungerer meget lang, kan duge på et tidspunkt se meget slidt ud og have en negativ effekt på restaurantens overordnede image. Derfor kan køb af dyre borde duge rejse uventede dilemmaer senere.

Da der er en rigelig mængde bordduge med forskellige materialer og design, er der også forskellige restaurantborde, med forskellige mål og former. Dette er grunden til, at de fleste sælgere og duge ikke har forhåndsindstillede duge på lager, men i stedet har stoffet til fremstilling af duge. Således er duge normalt ikke umiddelbart tilgængelige, men man skal tage hensyn til

tiden det tager at sy borddugene. Hvis sælgeren har en specifik borddug på lager, så er syningsprocessen normalt hurtig. Men hvis det er nødvendigt at levere stoffet fra et sted i udlandet, kan det tage måneder, før borddugen vil være til rådighed.

Ved planlægning af borddugens størrelser, er det nødvendigt at kende til følgende oplysninger:

* bordform: rund, oval, rektangel, firkant

* bordmål: længde, bredde og også højden på bordet

* borddugens længde over bordets kant: om dugen skal nå gulvet eller være en bestemt afstand fra kanten af ​​et bord. Som regel fremstilles bordduge så de er ca. 30 cm længere end bordkanten, men det er restaurantens beslutning, hvordan de ønsker det.

* særlige anmodninger: det er muligt at tilføje forskellige dekorationer og elementer til duge, for eksempel kan bånd med forskellig bredder bruges til at lege med bredden på faldet osv. Men det er ikke praktisk at gøre dugen for kompliceret, da den senere vedligeholdelse kunne vise sig at være mere kompliceret.

Når det kommer til borddugens størrelse, er det sikreste alternativ at bede sælgeren om en prøve og derefter vaske den i vaskeriet, f.eks. 5 gange og derefter placere den på din restaurants bord. Derefter vil du ikke være chokeret hvis størrelsen ikke helt passer.

 

Yderligere information om duge: Bord dug & serviet

Betalingsmuligheder