Hvilken slags frotté håndklæder skal du bruge på et Hotel?

Der er flere aspekter at overvejes når man skal vælge frotté håndklæder til et hotel. I dette indlæg præsenterer vi vores synspunkter på frotté håndklæder, men der er helt sikkert flere faktorer der skal overvejes i forskellige situationer. Forskellige frotté håndklæder er også tilgængelige i mange materialer og stilarter, hvilket gør valget ganske vanskeligt. Men hvis vi skærper valget ind til almindelige frotté håndklæder til et hotel, er valget meget lettere.

De vigtigste egenskaber ved et frotté håndklæde er sugeevne og blødhed/niveau af komfort i håndklædet. Tørring, er den vigtigste funktion ved et frotté håndklæde, og dermed er sugeevnen den afgørende faktor i beslutningen om hvor godt et frotté håndklæde er i udførelsen af sin hovedopgave. Hvis et frotté håndklæde ikke er så absorberende, skal en person tørre sig selv flere gange, før de rent faktisk bliver tørre. Jo mere kunstige materialer (polyester) et frotté håndklæde indeholder, jo mindre absorberer det. For eksempel, hvid du tørre dig selv med et 100% fleece håndklæde kan det tage for evigt fordi det simpelthen ikke absorberer vand. 100% bomuld håndklæder har den bedste sugeevne og de er de mest hudvenlige håndklæder.

Valged hotellirätikud

Blødheden i et frotté håndklæde afhænger af dets type og materiale. Som vi skrev ovenfor, 100% bomuld håndklæder er de bedste for huden, og vi anbefaler ikke at bruge polyester håndklæder. Den vigtigste faktor ud over materiale til bestemmelse af blødhed af et frotté håndklæde er længden af sine "hår", dvs. længden af stoffets sløjfer på overfladen af håndklædet. Jo længere sløjfer et frotté håndklæde har, jo blødere er det; dets sugeevne er også bedre. Men meget lange sløjfer på et frotté håndklæde kan nemt sætte sig fast på alt (f. eks smykker, skarpe genstande, osv.), og det er derfor lettere at ved et uheld trække tråde ud af håndklædet, og håndklædet kunne blive slidt og fuld af huller virkelig hurtigt. Hvis et frotté håndklæde har meget korte sløjfer, er det dog mindre absorberende - således er det rimeligt at finde et håndklæde, der har mellemlange sløjfer.

Frotté håndklæder fås i et væld af farver og designs. Hoteller bruger generelt hvide frotté håndklæder, fordi du kan se ved første øjekast, om et hvidt frotté håndklæde er rent eller beskidt, og derudover er det meget mere effektivt at opretholde et - farvede tekstiler i et Hotel vaskeri. Nogle hoteller og kurbade bruger også Frotté håndklæder i andre farver for at understrege deres individualitet. Frotté håndklæder med alle former for dekorationer, såsom grænser, mønstre, etc. er også tilgængelige. Vi anbefaler, at hoteller bruger frotté håndklæder uden yderligere dekorationer, fordi dekorationerne ofte opfører sig forskelligt fra resten af håndklædet i vask og håndklædet kan blive fordrejet osv. Formålet med et hotel er at bruge et frotté håndklæde så længe som muligt, og en dekoration kan gøre håndklædet uegnet til brug efter 2 – 4 år.

Hvis et hotel køber et frotté håndklæder med et særligt design eller dekorationer, bør de tænke på, hvordan håndklædet bedst vaskes i flere års brug. Der kan ikke ske noget med et håndklæde, der vaskes en gang i hotellets vaskeri, men hvis det vaskes 100 – 300 gange  medi et par år, kan dets udseende og form ændre sig i høj grad. Den bedste løsning ville være at bede leverandøren om at give en et prøve håndklæde, før du foretager et større køb, og derefter vaske prøven i hotellets vaskeri mindst fem gange. Det ville være endnu bedre at vaske det 30 gange, fordi det ville vise, hvad der sker med håndklædet i vasken over en længere periode.

Valged ja värvilised hotellirätikud

Hvis man ønsker frotté håndklæder i andre farver end hvide, er farvernes varighed også vigtigt. De fleste af frotté håndklæder sælges er farvet og kan vaskes på op til 60 grader. Men selv om håndklæderne vaskes ved 60 grader, vil frotté håndklæders farve falme med tiden. Hvis du vil have håndklæder, der ville forblive farverige i lang tid, skal du købe moms farvede håndklæder, men dette vil betyde en omtrentlig 30% stigning i prisen og er derfor ikke en populær mulighed. Afslutningsvis, i tilfælde af Frotté håndklæder i andre farver end hvid er du nødt til at tage i betragtning at farven vil falme med tiden og frotté håndklæder købt på forskellige tidspunkter kan være i helt forskellige toner.

Når man køber frotté håndklæder med et meget specielt design, bør man også overveje, at de konstant skal bruge frotté håndklæder - for eksempel hvert år et Hotel skal supplere de eksisterende håndklæder med nye håndklæder, der udgør 30% af antallet af håndklæder hotellet kræver. Hvis et hotel har købt et særligt frotté håndklæde, har leverandøren måske ikke flere af disse senere, og hotellet vil blive tvunget til at bruge forskellige frotté håndklæder eller udskifte alle håndklæder. I den forstand er den nemmeste løsning at købe de almindeligt hvide frotté håndklæder til et hotel – på den måde kan du være sikker på, at du altid kan købe flere lignende håndklæder. Hvis et Hotel køber frotté håndklæder fra en bestemt leverandør, der tilbyder de samme frotté håndklæder over en lang periode, kan hotellet også være sikker på, at den type, loop længde, design, etc. af et frotté håndklæde ikke vil ændre sig i fremtiden. Kontakt specialiserede hotelleverandører, der har erfaring på dette område.

Det er også muligt at bestille frotté håndklæder med dit hotel logo. Frotté håndklæde og logo kan have samme farve (det såkaldte indskrevne logo). Logoet kan også være i en anden farve end håndklædet. Der er mange muligheder for at få et logo på et frotté håndklæde. Et logo kan broderes på de håndklæder, der er til rådighed på leverandørenslager, men det broderet logo kan ikke være meget stort, fordi prisen på broderi kan vise sig at være for dyrt i forhold til prisen på håndklædet. Hvis du vil have et stort logo, der dækker hele frotté håndklæde, skal det være vævet ind i frotté håndklæde under produktionen.

Apropos håndklædedesigns og logoer, er vi nødt til at overveje dette, da hotellets gæster stjæler hotelforsyninger, eller for at sige det mere mildt, hotelgæster tager hotelforsyninger med dem, når de går. Jo mere attraktivt et frotté håndklæde er i form af pris og udseende, jo mere sandsynligt er det, at et hotelgæsterne ønsker det som souvenir. Således hvis et Hotel bruger dyre frotté håndklæder, vil antallet af tyverier på hotellet stige. Frotté håndklæder er de mest almindelige ting, der tages fra hoteller af gæster, og det er derfor vigtigt at tage tyveri i betragtning i forhold til håndklæder. Hvis du bestiller frotté håndklæder, der har logoet for hotellet på dem, så et stjålet produkt i det mindste fungerer som en lille reklame for hotellet, minder det gæsten om hotellet, hvor de fik produktet. Men alligevel har vi hørt om mange estiske hoteller oplevelser, der begyndte at bruge smukke og farverige frotté håndklæder på et hotel eller spa, og dette markant øget mængden af tabte frotté håndklæder. Antallet af tabte Frotté håndklæder vil være større, især hvis hotellet har frotté håndklæder med logoer, fordi folk elsker denne type souvenir.

Valged hotellirätikud

Frotté håndklæder er også tilgængelige i forskellige tætheder — tæthed måles i gram per kvadratmeter. Det mest almindelige for frotté håndklæder er 400-600 g/m2. Billigere Frotté håndklæder med en densitet mindre end 400 g/m2 er også tilgængelige, men vi anbefaler ikke dette, fordi disse håndklæder er for tynde. Frotté håndklæder har en tæthed på 1000 g/m2 og kan også    laves, men vi ser ikke formålet. Luksushoteller brug frotté håndklæder med en densitet på 550-600 g/m2 og generelt er dette den maksimale tæthed, der anvendes. Et standard hotel frotté håndklæde har en tæthed på 400 g/m2 og det er det optimale valg i form af alle aspekter (absorbering, blødhed, pris, prisen på vask, etc.)

Standard målingerne for frotté håndklæder er følgende:

* 30x30 cm— ansigtshåndklæde

* 50x70 cm— håndklæde  (også  50x100cm cm)  og bademåtte

* 70x140 cm— badehåndklæde  (også  70x150 cm)

* 100x200 cm— frotté tæppe eller til et massage bord

I planlægningen af målinger af Hotel frotté håndklæder, har du også nødt til at overveje svind i vask. Frotté håndklæder krymper ned 1 – 2% fra den oprindelige bredde og 5 – 10% fra længden.

Der er normalt to 50x70 cm frotté håndklæder, to 70x140 cm frotté håndklæder og to 50x70 bademåtter på et hotelværelse. På et luksushotel er der også 30x30cm ansigtshåndklæder på badeværelset.

Følgende krav er anført i Republikken Estlands  forordning  "krav til en indkvarterings virksomhed":

* § 10. (1) håndklæder, der anvendes i en indkvarterings virksomhed, skal være mindst 40 × 60 cm og badehåndklæder med en minimumsstørrelse på 65 × 130 cm.

* § 22. (5) et gæsteværelse skal forsynes med et fodhåndklæde, håndklæde og badehåndklæde pr. seng.

* § 23. (3) et Hotel skal sikre en daglig udskiftning af håndklæder eller efter anmodning, men ikke mindre end hver tredje dag, og for hver ny gæst.

Yderligere oplysninger om Terry håndklæder: Håndklæder

Betalingsmuligheder